Over Padel

Padel op T.V. Cromwijck
Een commissie onderzoekt de mogelijkheden voor de introductie van Padel en de aanleg van enkele padelbanen bij T.V. Cromwijck. In de praktijk vraagt de uitwerking van het plan echter veel werk. Op de achtergrond gebeurt er veel.

  • Er worden meerdere gesprekken gevoerd met de leveranciers van de padelbanen, Het bouwen op veengrond is namelijk ingewikkeld. 
  • Een begroting is gemaakt (met o.a. diverse subsidies en een obligatielening onder leden)
  • De padelcommissie is in gesprek met de gemeente over de grond en vergunningen
  • Meerdere enthousiastelingen hebben al een padelclinic gevolgd bij Kika en Charles, die inmiddels officieel padeltrainer zijn geworden.

Zodra een leverancier van padelbanen is gekozen zullen de leden hierover geinformeerd worden en zal het gehele plan gepresenteerd worden. De commissie streeft ernaar om tijdens de ALV 2019 akkoord te vragen op het plan. Binnenkort wordt er in elk geval weer een Padelclinic georganiseerd. Hierover verschijnt een aparte uitnodiging.

Waarom Padel
Padel heeft als sport veel voordelen en verenigt het beste van twee werelden. Ten eerste is Padel gemakkelijk te leren; de positionering van het racket ten opzichte van de bal luistert minder nauw dan bij besnaarde rackets, de opslag is onderhands en de bal blijft langer en makkelijker in het spel omdat de baan ommuurd is. Ten tweede is padel is geschikt voor alle leeftijden en kan het door iedereen op zijn eigen niveau worden gespeeld. Ten derde is Padel een teamsport: je speelt het met z’n tweeën. Zo leer je mensen kennen op de baan, of kan je samen met een vriend of vriendin aan de sport beginnen. Daarnaast kun je Padel het hele jaar door buiten spelen vanwege de verharde banen met kunstgras. Tot slot is Padel een spectaculaire sport: het is snel, er is veel actie, de bal blijft lang in het spel, het is een tactische sport en de techniek van de spelers op wereldniveau zal je versteld doen staan. Padel spelen is gezond, lekker in beweging zijn en fun!

De Padelbaan en SpelregelsZie hieronder enkele filmpjes over Padel.Vragen?

logo

E-mail

info@tvcromwijck.nl

Telefoon

+31 348 416 456

T.V. Cromwijck

Waardsedijk 37 Voor navigatie gebruik nr. 44
3448 HV Woerden