Historie TV Cromwijck

Historie TV Cromwijck

De historie van de tennisvereniging Cromwijck 

In 1978, om precies te zijn 18 oktober, werd de vereniging opgericht op het mooie ruime sportpark Cromwijck in Woerden West. In eerste instantie werden er op ons park 5 banen aangelegd en een tennishal. TV Cromwijck had toen 350 leden. Het was duidelijk dat de tennisvereniging in een behoefte voorzag want direct na de start groeide het ledenaantal gestaag. Het tennisledenaatal bedroeg ooit 1000 waardoor het aantal tennisbanen werd uitgebreid tot 10.  Daarna nam het ledenaantal geleidelijk af tot 600, wat een landelijke trend was. De aanleg van 2 padelbanen in 2020 brak de trend en heeft de ledengroei een enorme boost gegeven. In 2021 werden er daarom weer 2 padelbanen gerealiseerd. De ledengroei zette door en thans zitten we op 1050 leden. In 2023 werd daarom tennisbaan 10 ingeleverd om daarop de padelbanen 5,6 en 7 te realiseren. Alle banen zijn voorzien van duurzame LED-verlichting. Ook bevind zich op ons park een mini-tennisbaan plus oefenkooi voor onze jeugdige spelers. 

Het tennispark is ruim opgezet. Er is veel ruimte tussen de banen zodat de toeschouwers een ruim uitzicht hebben over alle banen zodat van alle wedstrijden genoten kan worden.

De vereniging is altijd zeer vooruitstrevend geweest in het zoeken naar verbeteringen op het park. In 1993 was er vanuit de achterban het verzoek om all-weather banen aan te leggen zodat na een regenbui en in de winter ook getennist kon worden. Na een grondig onderzoek, en verhitte ledenvergaderingen, was de TV Cromwijck de eerste vereniging in de regio die 2 banen ombouwde naar kunstgras. Dit bleek een groot succes want nu kon op het park gedurende 12 maanden getennist worden. Dit was de opstap naar een park met alleen maar all weatherbanen.  

Ook wordt aan de allerkleinsten gedacht die nog niet met tennisracket aan de slag kunnen. Voor hen is er een trampoline, een schommel, een wip en een klimhuisje. Sportieve recreatie te over dus!

Het jaar 2005 werden we in de eerste kerstnacht opgeschrikt door een ramp. Onze tennishal brandde volledig af. Gelukkig bleef het paviljoen gespaard. Het bestuur besloot in de winter een blaashal over de banen 8 en 9 als vervanging in te zetten.

Het gezellige clubhuis is in 2022 gerenoveerd ,opnieuw ingericht  en voorzien van nieuwe duurzame verlichting. Zo hebben we het aantal zitplekken flink kunnen uitbreiden, iets wat door de enorme ledengroei door de komst van padel noodzakelijk was.     

Kortom, tennisvereniging Cromwijck heeft één van de mooiste parken van de regio met medio 2023 9 all-weather Smashcourt banen, 7 padelbanen, 1 minibaan en een oefenkooi. Op onze Smashcourtbanen kan bijna het gehele jaar door gespeeld worden. Vanuit de hele regio weten de leden onze vereniging te vinden en te waarderen. Daarnaast - niet onbelangrijk - wordt ons clubhuis, zomer en winter, druk bezocht en is steeds erg gezellig om ook na een potje tennis en/of padel de week nog even door te nemen. 

TV Cromwijck is een zeer actieve club waar vele activiteiten worden georganiseerd door de diverse commissies. 

Bekijk hier de video van tvCromwijck 35 jaar in 2013. Met dank aan wijlen Arno Miltenburg.

https://www.youtube.com/watch?v=BWovvTY_8_k&t=32s

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 416 456

T.V. Cromwijck

Waardsedijk 37 Voor navigatie gebruik nr. 44
3448 HV Woerden

KVK-nummer

40464303