U bent hier: Home › Jeugd › Wat is sportief?

Wat is sportief?

Ook onze vereniging heeft zich aangesloten bij SPORTIEF.

SPORTIEF is een initiatief van verenigingen met als doel het gedrag van jeugdleden én ouders op en rond de tennisbaan te verbeteren. Dit gebeurt altijd met een positieve insteek.

Dit houdt in dat wij geen gescheld, gevloek of andere zaken van deze aard accepteren.  Als dit toch gebeurt wordt er kort met het kind gesproken, om te proberen de negatieve emoties weg te nemen waardoor het spelplezier weer toe neemt.  Als het negatieve gedrag zich voorzet worden de strafmaatregelen zoals door de KNLTB vast gesteld gehanteerd.

Aan een speler die de gedragsregels overtreedt en hiervoor volgens het strafpuntensysteem wordt bestraft worden zogenaamde suspensiepunten gegeven en wel als volgt:
Waarschuwing 1
Puntverlies 2, inclusief een reeds toegekend suspensiepunt in verband met een waarschuwing.
Spelverlies 3, inclusief reeds toegekende suspensiepunten in verband met een waarschuwing en een puntverlies.

Deze regels en meer informatie hierover kunt u vinden op www.knltb.nl.

Ook van de ouders verwachten wij dat zij zich correct gedragen langs de kant, u bent geen coach maar u geniet van de tenniswedstrijd van uw kind !!  Houd er rekening mee dat wanneer het kijken naar een wedstrijd meer op coachen gaat lijken u erop aangesproken kunt worden.

Verder willen wij het plezier op de tennisbanen vergroten en we hopen door deze campagne vervelende situaties te kunnen voorkomen.

Sportief is een aantal jaar geleden ontstaan bij tennisvereniging de Heksenmeppers. Het gedrag van kinderen  op en rond de baan leek bij veel verenigingen voor problemen te zorgen. Vanuit dit probleem is de campagne SPORTIEF opgericht.

 

 


Ogenblik a.u.b. ...