U bent hier: Home › Vereniging › Historie TV Cromwijck

Historie TV Cromwijck

De historie van de tennisvereniging Cromwijck

In 1978, om precies te zijn 18 oktober, werd de vereniging opgericht op het mooie ruime sportpark Cromwijck in Woerden West. In eerste instantie werden er op ons park 5 banen aangelegd en een tennishal. TV Cromwijck had toen 350 leden. Het was duidelijk dat de tennisvereniging in een behoefte voorzag want direct na de start groeide het ledenaantal gestaag. Thans heeft TV Cromwijck tussen de 600 en 700 leden. Gelijk met het ledenaantal werd het tennispark uitgebreid. Thans zijn er 10 banen, met lichtmasten op alle banen, en een mini-tennisbaan voor onze jeugdige spelers. Het tennispark is ruim opgezet. Er is veel ruimte tussen de banen zodat de toeschouwers een ruim uitzicht hebben over alle banen zodat van alle wedstrijden genoten kan worden.

De tennisvereniging is altijd zeer vooruitstrevend geweest in het zoeken naar verbeteringen op het park. In 1993 was er vanuit de achterban het verzoek om all-weather banen aan te leggen zodat na een regenbui en in de winter ook getennist kon worden. Na een grondig onderzoek, en verhitte ledenvergaderingen, was de TV Cromwijck de eerste vereniging in de regio die 2 banen ombouwde naar kunstgras. Dit bleek een groot succes want nu kon op het park gedurende 12 maanden getennist worden. Er worden circa 200 winterpasjes per jaar uitgereikt. Door dit succes werd de laatst aangelegde baan nummer 10 direct als kunstgrasbaan aangelegd.

Ook wordt aan de allerkleinsten gedacht die nog niet met tennisracket aan de slag kunnen. Voor hen is er een schommel,een wip-wap en een klimhuisje. De ouderen kunnen het wachten op een vrije baan bekorten door een spelletje jeu de boule op de daarvoor aangelegde baan te spelen. Sportieve recreatie te over dus!

Het gezellige clubhuis is in 2001 voorzien van een grote ruime bar die volledig beantwoordt aan de eisen die de wet aan de hygiëne stelt. In 2004 en 2005 werd het terras werd verder uitgebreid en voorzien van nieuw meubilair.

Het jaar 2005 werden we in de eerste kerstnacht opgeschrikt door een ramp. Onze tennishal brandde volledig af. Geluukig bleef het paviljoen gespaard, maar door het vrijkomen van asbest bleven de banen de rest van het winterseizoen onbespeelbaar. Het bestuur besloot een blaashal als vervanging in te zetten. Helaas was de winter van 2006 een met enkele zeer hevige stormen. Onze blaashal bleek hier niet tegen bestand. Slechts enkele weken later was een nieuwe blaashal een feit.

In 2006 is er na jaren van discussies de knoop doorgehakt inzake de vervanging van de inmiddels in slechte staat verkerende gravelbanen. De keuze was gevallen op Smash Court. Een relatief nog onbekende speelondergrond met zeer goede speeleigenschappen. We hebben meteen de eerste 7 banen vervangen. Enkele jaren later zijn de overige 3 banen omgebouwd naar Smashcourt. 

Kortom, de tennisvereniging Cromwijck heeft één van de mooiste parken van de regio met 10 all-weather Smashcourt banen, 1 minibaan en een oefenkooi. Op onze Smashcourtbanen kan bijna het gehele jaar door gespeeld worden. Vanuit heel Woerden weten de leden onze vereniging te vinden en te waarderen. Daarnaast - niet onbelangrijk - wordt ons clubhuis, zomer en winter, druk bezocht en is steeds erg gezellig om ook na een potje tennis de week nog even door te nemen. 

TV Cromwijck is een zeer actieve club waar vele activiteiten worden georganiseerd door de diverse commissies. 


Ogenblik a.u.b. ...