Historie TV Cromwijck

Historie TV Cromwijck

De historie van de tennisvereniging Cromwijck 

In 1978, om precies te zijn 18 oktober, werd de vereniging opgericht op het mooie ruime sportpark Cromwijck in Woerden West. In eerste instantie werden er op ons park 5 banen aangelegd en een tennishal. TV Cromwijck had toen 350 leden. Het was duidelijk dat de tennisvereniging in een behoefte voorzag want direct na de start groeide het ledenaantal gestaag. Thans heeft TV Cromwijck tussen de 580 en 650 leden. Gelijk met het ledenaantal werd het tennispark uitgebreid. Thans zijn er 10 banen, met duurzame LED-verlichting op alle banen, en een mini-tennisbaan plus oefenkooi voor onze jeugdige spelers. Het tennispark is ruim opgezet. Er is veel ruimte tussen de banen zodat de toeschouwers een ruim uitzicht hebben over alle banen zodat van alle wedstrijden genoten kan worden.

De tennisvereniging is altijd zeer vooruitstrevend geweest in het zoeken naar verbeteringen op het park. In 1993 was er vanuit de achterban het verzoek om all-weather banen aan te leggen zodat na een regenbui en in de winter ook getennist kon worden. Na een grondig onderzoek, en verhitte ledenvergaderingen, was de TV Cromwijck de eerste vereniging in de regio die 2 banen ombouwde naar kunstgras. Dit bleek een groot succes want nu kon op het park gedurende 12 maanden getennist worden. Dit was de opstap naar een park met alleen maar all weatherbanen.  

Ook wordt aan de allerkleinsten gedacht die nog niet met tennisracket aan de slag kunnen. Voor hen is er een trampoline, een schommel, een wip en een klimhuisje. Sportieve recreatie te over dus!

Het jaar 2005 werden we in de eerste kerstnacht opgeschrikt door een ramp. Onze tennishal brandde volledig af. Gelukkig bleef het paviljoen gespaard. Het bestuur besloot in de winter een blaashal over de banen 8 en 9 als vervanging in te zetten.

In 2006 is er na jaren van discussies de knoop doorgehakt inzake de vervanging van de inmiddels in slechte staat verkerende gravelbanen. De keuze was gevallen op Smash Court. Een relatief nog onbekende speelondergrond met zeer goede speeleigenschappen. We hebben meteen de eerste 7 banen vervangen. Enkele jaren later zijn de overige 3 banen omgebouwd naar Smashcourt. Door veel tijd en geld te investeren in onderhoud zijn die ook nu nog prima bespeelbaar.  In 2017 zijn alle banen voorzien van duurzame LED-verlichting.

Vanaf 2020 beschikken we bovendien van 2 padelbanen. Hiermee introduceren we deze internationaal zeer populaire en in Nederland hard groeiende sport in Woerden. Het clubhuis is onlangs voorzien van een grote schuifpui zodat er prachtig zicht is op de achter het clubhuis gelegen padelbanen.       

Het gezellige clubhuis is voorzien van een grote ruime bar die volledig beantwoordt aan de eisen die de wet aan de hygiëne stelt. In 2020  is het terras verder uitgebreid.

Door het grote succes van padel in 2020 willen we in 2021 (indien haalbaar) nog 2 extra padelbanen aanleggen. 

Kortom, tennisvereniging Cromwijck heeft één van de mooiste parken van de regio met 10 all-weather Smashcourt banen, 2 padelbanen, 1 minibaan en een oefenkooi. Op onze Smashcourtbanen kan bijna het gehele jaar door gespeeld worden. Vanuit heel Woerden weten de leden onze vereniging te vinden en te waarderen. Daarnaast - niet onbelangrijk - wordt ons clubhuis, zomer en winter, druk bezocht en is steeds erg gezellig om ook na een potje tennis en/of padel de week nog even door te nemen. 

TV Cromwijck is een zeer actieve club waar vele activiteiten worden georganiseerd door de diverse commissies. 

Bekijk hier de video van tvCromwijck 35 jaar in 2013. Met dank aan Arno Miltenburg.

https://www.youtube.com/watch?v=BWovvTY_8_k&t=32s

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 416 456

T.V. Cromwijck

Waardsedijk 37 Voor navigatie gebruik nr. 44
3448 HV Woerden