De Derde Helft bij tv Cromwijck; impressie RPL Woerden

30 november 2021


Vanwege de nog geldende sluiting van de horeca en sportkantines zijn de Derde Helft ochtenden even stilgelegd!

Vanaf donderdagochtend  2 december aanstaande gaat TV Cromwijck  actief participeren aan het landelijke project De Derde Helft. De eerste bijeenkomsten zijn succesvol verlopen. Door de lockdown en nu nog geldende sluiting van de sportkantines zijn de bijeenkomsten tijdelijk slit gelgd.

Tijdens De Derde Helft organiseren sportverenigingen in samenwerking met ouderen activiteiten op hun park en in hun clubhuis. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij voor mensen die actief in het leven staan en heeft als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken voor 55 plussers. Ze werken daarin nauw samen met diverse maatschappelijke partners zoals het Beweegteam Woerden.  

Zie hier de reportage die RPL Woerden tijdens de eerste ochtend van de Derde Helft op ons park maakte:

https://youtu.be/H92B34xsc-0  

Er zijn al wekelijks  wat aanmeldingen doch wil jij als 55 plusser deelnemen of heb je 55 plussers in je omgeving die een steuntje in de rug nodig hebben om weer wat (sportieve) activiteiten op te pakken?  Meldt ze aan of neem ze mee! Zeker in deze periode met avondlockdown een mooie gelegenheid om overdag actief te zijn en anderen te ontmoeten.

Vanaf 2 december kunnen ouderen (leden en niet leden) uit de Gemeente Woerden iedere donderdagochtend van 10-13 uur bij onze vereniging gratis komen kennismaken met activiteiten binnen De Derde Helft. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek.   

De oproep binnen onze vereniging om te helpen als vrijwilliger bij dit project heeft wat enthousiaste aanmeldingen opgeleverd. Er kunnen er nog wel wat meer bij! Vind jij het leuk om te helpen bij het organiseren van deze wekelijkse activiteit. We denken daarbij vooral aan onze gepensioneerde leden maar ook andere leden, die donderdags overdag tijd hebben, zijn van harte welkom. Kun je niet iedere donderdag dan is dat ook geen probleem. Iedere hulp is welkom!  

Interesse om als vrijwilliger aan te sluiten of wellicht alleen als deelnemer. Aanmelden kan via [email protected] of bij Gerrit van Assem, tel 06 46367624.  Bij hem kun je ook met vragen terecht!

TV Cromwijck houdt bij de activiteiten uiteraard de algemeen geldende Covid19 maatregelen in acht. Dat betekent o.a. dat een Corona QR code check plaatsvindt en dat bij het betreden van het clubhuis een mondkapje dient te worden gedragen totdat je op je  (vaste) plek zit! Verder dien je buiten de baan 1,5 m afstand van elkaar te houden. 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 416 456

T.V. Cromwijck

Waardsedijk 37 Voor navigatie gebruik nr. 44
3448 HV Woerden

KVK-nummer

40464303