Covid19 richtlijnen

Het kabinet heeft vanaf morgen 15 december een nieuwe lockdown aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen en wordt sporten in binnenaccomodaties verboden. Dit geldt ook voor tennis en padel. 
Dat betekent dat er meer gedubbeld mag worden (> 18 jaar) en er niet meer in de blaashal mag worden getennist. De maatregelen gelden in ieder geval tot/met 19 januari 2021.

De verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. De extra maatregelen gelden in heel Nederland, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis en padel kunnen blijven spelen maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders. De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:

Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Tennis en padel, buiten spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). Tennis/padel spelen in een binnen accommodatie zoals de blaashal is geheel verboden. Jeugd t/m 17 jaar mag (alleen buiten) spelen en trainen in groepsverband,

Dit heeft ook gevolg voor de reeds geplande trainingen van tennisschool Netwerk.

Allereerst zullen er net als elk jaar geen trainingen zijn in de reguliere kerstvakantie periode, dit jaar van 21 dec t/m 1 jan. De overige 3 weken, vandaag t/m 18 dec en 4 t/m 19 jan, gaan de trainingen door.
Voor de trainingen in de blaashal, worden banen buiten gereserveerd in de periode 4 t/m 19 januari. Voor deze week kan dat niet gegarandeerd worden.

Voor de buitentrainingen worden, in tegenstelling tot de periode 5 t/m 18 nov, geen extra banen ter beschikking gesteld. Dit om ruimte beschikbaar te houden voor leden die vrij enkel spel willen spelen. Het betekent dus ook dat er maximaal 2 spelers per training les kunnen krijgen. Dit zal onderling per groep worden geregeld. Consequentie is dat spelers weliswaar minder les zullen krijgen, wel met 100% meer aandacht tijdens de les die zij wel krijgen.

We hopen op ieders begrip. De situatie is niet ideaal maar we denken hiermee voor iedereen een zo optimaal mogelijk oplossing te hebben geboden.

Dit zijn de huidige spelregels en maatregelen  

o   Vrij spelen blijft zowel buiten;  d>18 jr alleen enkel.  Enkelen bij tennis en padel kan, mits er bewust altijd 1,5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Volwassenen vanaf 18 jaar vermijdt dat je binnen 1,5 m komt en houdt altijd minimaal 1 racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten en geef geen high fives. 
o   Geen tossen en andere evenmenten
o   Vooraf afhangen op afstand (via app of site) blijft verplicht
o   Registratie via QR-code is niet meer nodig!!!! Zorg wel dat alle spelers in het reserveringssysteem staan!
o   Training blijft mogelijk; doch vanaf 18 jaar maximaal 2 personen per baan(excl. trainer). Jeugd tot 18 jaar mag met meer personen op 1 baan trainen.
o   Iedereen van 18 jaar en ouder dient nog altijd 1,5 meter afstand in acht nemen.
o   Niet eerder dan 10 minuten voor aanvang aanwezig en na afloop gelijk park verlaten.
o   Clubhuis (lees kantine en kleedkamers) is dicht. Alleen toilet en AED/Verbanddoos zijn voor noodsituaties bereikbaar
o   Houd je aan de hygiënemaatregelen (zie posters langs de banen)
o   Het park mag alleen betreden worden door spelers (die afgehangen hebben) en trainers. Toeschouwers of ouders van trainende kinderen mogen niet op het park!
o      Heb jij of een van je huisgenoten klachten, ben je in quarantaine of positief getest en nog in de quarantineperiode blijf dan thuis!!!!!!!!    

Wat betekent dit voor (interne) activiteiten?
Georganiseerde wedstrijden voor groepen volwassenen vanaf 18 jaar zijn niet toegestaan. Dus interne (ladder)competities en tosavonden of ochtenden zijn verboden. Groepsvorming moet worden voorkomen en het aantal reisbewegingen moet zoveel mogelijk worden beperkt. Het bestuur heeft uiteraard besloten dit verbod op te volgen. Ook de halwintercompetitie is voor deze winter geannuleerd. De baanreserveringen voor tos-uren zullen worden vrijgegeven voor vrij spelen.

We mogen blij zijn dat een onderling partijtje spelen nog mag! Het is in ieders belang om deze regels 100% na te leven. Op de eerste plaats voor ieders gezondheid en daarnaast natuurlijk om boetes/sluiting te voorkomen!  Wordt je aangesproken op je gedrag (we hopen dat dit niet nodig is) pak het dan sportief op.  We rekenen op ieders welwillende medewerking!  

Mochten er vragen zijn mail dan naar [email protected] 

 

Het bestuur

 

 

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 416 456

T.V. Cromwijck

Waardsedijk 37 Voor navigatie gebruik nr. 44
3448 HV Woerden